Jaap Knaap Machine Techniek wordt Hitachi compact dealer

Hitachi Construction Machinery Nederland legt langdurige samenwerking vast in dealerschap.

Hitachi Construction Machinery Nederland heeft Jaap Knaap Machine Techniek aangesteld als partner voor compacte Hitachi machines in de regio Noord-Holland. Het officiële contract werd 1 december getekend en de samenwerking formeel omgezet tot een dealerschap. Dit houdt in dat Jaap Knaap de verkoop, verhuur en service van mini- en midigravers tot en met 10 ton op zich gaat nemen.

Met deze stap geeft Hitachi Nederland invulling aan de strategie om te groeien in het segment van compacte machines en dicht bij de klant aanwezig te zijn voor de juiste service. Gijs van Heertum, directeur van Hitachi Nederland, geeft aan dat de aanstelling van Jaap Knaap een logische stap is. ‘De eerste samenwerking tussen Jaap Knaap en Hitachi stamt uit 2004 en is door de jaren heen geïntensiveerd. Zo verrichten ze vanaf 2020 de service voor alle Hitachi-machines in Noord-Holland. De kennis en ervaring met onze machines is dus ruimschoots aanwezig. Daarnaast is het bedrijf de afgelopen jaren flink gegroeid en kent men de regio als geen ander.’

Verkoop, service en verhuur

Oprichter en mede-eigenaar Jaap Knaap verleende reeds service aan diverse Hitachi-klanten voordat in 2004 de eerste samenwerking van start ging. ‘Inmiddels hebben we ruim 27 jaar ervaring met Hitachi-machines,’ aldus Jaap. ‘In 2004 zijn we gestart met het opbouwen van nieuwe machines voor Hitachi en begin 2005 verkocht ik de eerste machine, een ZX40U-2. Door de jaren heen hebben een groot aantal minigravers, mobiele graafmachines en rupsgraafmachines tot 25 ton opgebouwd. Daarnaast hebben we gezamenlijk met Hitachi diverse klanten voorzien van nieuwe machines.’

‘Het dealerschap geeft ons nog meer motivatie om Hitachi op de kaart te zetten. Want het merk maakt prachtige machines, die bekend staan om hun betrouwbaarheid. Daarnaast staan wij dicht bij onze klanten, dus mocht er iets zijn dan kunnen wij snel service verlenen of een machine uit onze verhuur aanbieden.”

Opvolger wordt voorbereid

Wie bekend is met Jaap Knaap Machine Techniek, die is ook bekend met Han Steenman (31 jaar). Han is mede-eigenaar van het bedrijf en sinds drie jaar verantwoordelijk voor de werkplaats en alles op het gebied van service. Hij startte op 16-jarige leeftijd als stagiair en dat groeide langzaam uit tot monteur buitendienst. Dat Han een voorliefde voor Hitachi heeft blijkt wel uit het feit dat hij tijdens zijn studie aan het SOMA College stage liep bij de Hitachi dealer van Nieuw-Zeeland.

‘Jaap heeft jaren geleden aangegeven dat hij op zoek was naar een opvolger en dat was voor mij het sein om hierover in gesprek te gaan. De afgelopen jaren heb ik de werkplaats en de service over genomen en zelf in mogen richten. Zo hebben we geïnvesteerd in personeel en systemen om efficiënt te kunnen werken en de juiste service te kunnen verlenen. Momenteel werken we hier met 7 collega’s en zijn wij er klaar voor om klanten optimaal van dienst te zijn. Jaap neemt op dit moment nog de verkoop voor zijn rekening, maar het is de bedoeling dat ik hier steeds meer bij betrokken wordt. Tot het moment komt dat Jaap het mooi geweest vind en van zijn pensioen gaat genieten.’

Uitbreiding Hitachi compact dealernetwerk

Met de officiële aanstelling van Jaap Knaap als dealer is de eerste stap gezet in de verdere uitbreiding van het dealernetwerk voor de Hitachi compact line in Nederland. In de toekomst zullen er nog meer verkooppunten volgen zodat er voor klanten altijd een Hitachi-dealer in de buurt is.

Informatie:

Jaap Knaap Machine Techniek
tel. +31 (0)299 431 860
http://www.jaapknaap.nl

Hitachi Construction Machinery Nederland
tel. +31 (6)225 25 109
http://www.hitachicm.nl