Kobelco kondigt nieuwe SK34SR-7 en SK39SR-7 minigravers aan

Kobelco SK 34SR-7 en SK39SR-7 minigravers zijn klein van formaat maar groot in prestaties.

Kobelco Construction Machinery B.V. is verheugd de introductie van de nieuwe generatie minigravers aan te kondigen en de nieuwe modellen SK34SR-7 en SK39SR-7 aan het uitgebreide assortiment minigraafmachines toe te voegen.

Ondanks hun kleine formaat, kunnen minigraafmachines op elk werkterrein een zeer belangrijke rol spelen. Hun compacte afmetingen zorgen voor een betere toegang tot beperkte ruimtes zoals tuinen, binnen in gebouwen en bouwlocaties met zeer krappe toegangswegen. Minigravers bieden dan ook zeker belangrijke ondersteuning aan grotere bouwprojecten en zijn zeer onmisbaar en zijn zeker een belangrijke schakel. Met dit in gedachten, evalueert en verbetert Kobelco dan ook voortdurend zijn assortiment minigraafmachines. Zodat deze aan de wensen vanuit de toenemende vraag vanuit de markt en die van de veeleisende kraanmachinisten voldoen. De nieuwe Kobelco SK34SR-7 en SK39SR-7 minigravers vervangen de vorige modellen SK30SR-6E en SK35SR-6E en bieden verbeterde motorprestaties, bediening en zijn eenvoudiger onderhoud. Wat voor de kraanmachinist zeer belangrijk is, is het feit dat het interieur en de binnenkant van de cabine op vele punten verbeterd is.

De Kobelco SK34SR-7 en SK39SR-7 leveren superieure prestaties dankzij hun verhoogde motorvermogen (van 18 tot 19 kW). Door toepassing van grotere en zwaardere bakcilinders met een grotere diameter van zuigerstand (van 65 tot 70 mm.) resulteert dit dan ook in een toename van de graafkracht van de bak van maar liefst 15% (van 27,8 naar 32 kN). Bovendien is voorts de diameter van de hefcilinder van de graafarm verhoogd van 80 naar 85 mm. Ook dit helpt mee aan een verbeterd hefvermogen (SK39SR-7), terwijl de slag groter is. Tevens zijn de prestaties van het hydraulisch systeem geüpgraded en zorgt dit voor een snellere gecombineerde werking van diverse functies en een hogere rijsnelheid.

Om de efficiëntie te verhogen, maakt het optionele zwevende schuifbladblad van de minigraver het mogelijk grond of ander materiaal te verplaatsen zonder dat de machinist aanpassingen hoeft te maken om veranderingen in het terrein op te vangen. De duurzame hoek van het verstelbare (optioneel) dozerblad biedt 25 graden links/rechts beweging voor ruimen, nivelleren en opvullen.
De hydraulische leidingen van de snelwissel van de minigravers zijn ook met 200 mm. verlengd.

Comfort voor de machinist

Het comfort en de veiligheid van de machinist stonden centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe SK34SR-7 en SK39SR-7 minigravers. De nieuwe graafmachines volgen het Performance X Design-concept van Kobelco, inclusief een nieuw ontworpen cabine interieur. Dat maakt het werken voor de machinist comfortabel welke zich dagelijks vele uren in de cabine bevindt.DAB+-radio met FM/AM- en AUX-, USB-, Bluetooth- en handsfree telefoonfunctionaliteit zijn standaard aanwezig, terwijl de bredere polssteunen zorgen voor een moeiteloze bediening. De mechanische vering en verstelbare stoel in combinatie met de krachtige airconditioning zijn ook ontworpen om de machinist het gevoel hebben dat hij op een veel grotere graafmachine draait.

Het standaard 3,5-inch kleurendisplay geeft belangrijke informatie weer, waaronder bedrijfsgeschiedenis, onderhoudscyclus en brandstof- en watertemperatuurmeters. Aanpassing van het hydraulisch debiet (HFA) wordt standaard geleverd bij alle modellen met proportionele handbediening. Waarbij de hydraulische oliestroom naar de
hulpstukken door de machinist zelf kunnen worden aangepast via hetzelfde kleurendisplay.

Verbeterde zichtbaarheid

Om de zichtbaarheid op het werkterrein te verbeteren, vooral tijdens het werken tijdens de donkere wintermaanden, nachtelijke uren en binnen in donkere gebouwen, zijn de nieuwe SK34SR-7 en SK39SR-7 minigravers uitgerust met twee heldere LED-werklampen. Aanvullend kunnen extra
werklampen indien gewenst, ook zo nodig nog achter de cabine worden gemonteerd. Om downtime voor onderhoud te verminderen, zij de rijhendels zijn nu demontabel. Dit verbetert en vereenvoudigt de toegankelijkheid tot de hoofdventielen van de bediening.

In reactie op de introductie van de nieuwe Kobelco SK34SR-7 en SK39SR-7 minigravers zegt Kobelco Product Manager, Wesley Elverding het volgende: “We luisteren altijd naar onze klanten om te begrijpen wat voor werkzaamheden ze doen met hun minigraafmachines en hun behoeftes. We kijken goed hoe ze presteren op diverse werkterreinen en in diverse toepassingen. Door het aanbieden van een upgrade van prestaties, grotere graafkracht van de bak en verbeterde hefmogelijkheden, laat de introductie van de nieuwe SK34SR-7 en SK39SR-7 minigravers goed en duidelijk zien dat Kobelco de minigraafmachine technologie doorontwikkeld. Met nieuwe machineconcepten om beter aan te sluiten bij de behoeften van onze machinisten en de veeleisende diverse toepassingen en werkterreinen.”

Informatie:

http://www.kobelco.europe.com

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 60
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

De Bruycker-Kemp
tel. +32 59 70 30 05
http://www.debruycker-kemp.be