Tadano telescoopkranen op rupsen krijgen nieuwe type aanduiding

Tadano harmoniseert modelnamen voor telescoopkranen op rupsen.

Na de harmonisatie van de wereldwijde nieuwe naamgeving van zijn all-terrain kranen (AC) en de rupskranen met vakwerkgiek (CC) in het najaar van 2021, zet Tadano zijn OneTadano-strategie voort door een wereldwijde harmonisatie aan te kondigen van de naamgeving en type aanduiding van zijn rupskranen met telescoopgiek (GTC).

Afgestemde productnaamgeving voor GTC-serie

Tadano zal beginnen met het harmoniseren van al zijn GTC-kraanmodel namen wereldwijd door zich aan te passen aan de naamgeving die op de Amerikaanse markt wordt gebruikt. Dienovereenkomstig zullen modelnamen in de VS niet veranderen. De volgende updates van de type aanduiding voor hijskranen die buiten de Amerikaanse markt worden verkocht, zullen later dit jaar plaatsvinden.

-De Tadano GTC-350EX verandert in GTC-350

-De Tadano GTC-500EX verandert in GTC-550

-De Tadano GTC-600EX verandert in GTC-700

-De Tadano GTC-800EX verandert in GTC-900

-De Tadano GTC-1200EX verandert in GTC-1300

-De Tadano GTC-1800EX verandert (per direct) in GTC-2000

GTC-2000: productnaam direct afgestemd op de sterkte van het model

Het feit dat de nieuwe Tadano GTC-1800EX rupskraan met telescopische arm een krachtige vertegenwoordiger van zijn capaciteitsklasse was, werd al snel door de hele industrie verspreid. De uiterst veelzijdige kraan is dan ook populair bij klanten over de hele wereld, en de grote vraag die het genereerde, zorgde ervoor dat het model meteen een succes zou worden voor Tadano vanaf het moment dat het in november 2020 beschikbaar kwam. Met andere woorden, het idee om een teleescopische kraan te ontwikkelen en te bouwen giekrupskraan in Zweibrücken als onderdeel van Tadano’s expansiestrategie werpt zijn vruchten af.

Een van de grootste rupskranen met telescopische giek op de markt, de Tadano GTC-1800EX biedt volledig zelfoptuigende werking en een krachtig maximaal laadmoment van 585 tonmeter. Met zijn sterke lastdiagram en hefvermogen biedt de GTX-1800EX het hefvermogen van 200-tons klasse kranen in meerdere configuraties. Vanwege het enorme succes en de positieve feedback van klanten, heeft Tadano nu aangekondigd dat het de kraan gaat upgraden naar de 200-tons klasse. “Klanten bleven ons vertellen dat uit hun ervaring in het veld bleek dat de GTC-1800EX in verschillende configuraties een prestatiepotentieel had dat zijn klasse ver overtrof”, meldt productmanager Vincent Stenger. “Daarom hernoemen we het model naar de GTC-2000 voor alle markten om beter af te stemmen op de hefcapaciteiten van de kraan.”

Upgradekit beschikbaar

Voor bestaande GTC-1800EX-modellen in het veld zal Tadano klanten een kit aanbieden om deze kranen te upgraden naar de GTC-2000. De veldkit wordt compleet geleverd met geüpgradede software die ook nieuwe lasttabellen biedt voor 0- en 180-graden bediening. Het bevat ook nieuwe kraandocumentatie, handleidingen, emblemen en naamplaatje. Voor alle lopende bestellingen zal Tadano haar klanten persoonlijk op de hoogte stellen van de naamswijziging.

Tadano is van plan om de GTC-2000 rupskraan met telescoopgiek tentoon te stellen op bauma 2022 in oktober in Tadano Ltd. standnummer FS 1205. Zelfs van de kraan heeft de fabrikant door IMC Models een schaalmodel laten uitbrengen van het 1:1 model welke in de Tadano Shop http://tadanoeurope.shop te bestellen is en direct leverbaar is.

Informatie:

http://www.tadanoeurope.com
http://tadanoeurope.shop

Importeur Nederland:

Tadano Nederland B.V.
tel. +31 (0299) 39 00 55
http://www.tadanoeurope.com

Importeur België:

Tadano Belgie bvba
tel. +32 1335 16 60
http://www.tadanoeurope.com