Eurocomach 15X elektrische minigraver

Eurocomach 15X is eerste model elektrische minigraver in range minigravers.

De noodzaak om duurzaam en zonder uitstoot of zeer beperkte emissie bouwprojecten uit te voeren is zeer groot. Steeds vaker worden aannemers door opdrachtgevers verplicht elektrische machines in te zetten. De vraag is enorm groot en vele fabrikanten spelen daarop in en zien dat de markt behoorlijk is en hebben zelf elektrische machines ontwikkeld. Ook de Italiaanse fabrikant Eurocomach, welke onderdeel is van de Sampiera Group en sinds augustus dit jaar volledig onderdeel is van CNH Industrial, komt daarom nu met de 15X elektrische minigraver.

Vanaf 2022 leverbaar

De 15X is het eerste volledig elektrische model van de Eurocomach-reeks, ideaal voor werkzaamheden binnen in gebouwen, ondergrondse bouwplaatsen of gevoelige plaatsen waar het lage geluidsniveau en de afwezigheid van emissies bijzonder worden gewaardeerd en vereist. Qua autonomie kan de 15X de hele werkdag (8 uur) volhouden. Rekening houdend met snel opladen tijdens de lunchpauze. De hydraulische olie (de enige aanwezige vloeistof in de minigraver) is ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar en zorgt voor hoge prestaties met extreem korte onderhoudskosten en -tijden.

100% Werkend

De 15X is uitgerust met een lithiumbatterij van 21,5 kW die perfect geïntegreerd is in het achter compartiment. In hetzelfde compartiment bevindt zich een handige voeding voor huishoudelijk gebruik (100% opladen in 10 uur). De snellaadfunctie is alleen mogelijk met een externe batterijlader (optioneel) die via het 380V-net de batterij in minder dan 2 uur tot 100% kan opladen.

100% Compact

De korte draaicirkel van de elektrische 15X minigraver bedraagt slechts 150 mm. Over de achterkant van de machine. Dit maakt deze 1,3 ton wegende Eurocomach minigraver zelfs op de meest beperkte bouwplaatsen zeer compact. Het onderstel en het blad kunnen breder worden van 790 mm tot 1.050 mm. Hierdoor kan de 15X zelfs de smalste ingangen comfortabel kan passeren en door zelfs door deuropeningen.

De hydraulisch verstelbare onderwagen komt dan ook uit eigen huis. Sampierana ontwikkelt en bouwt hydraulisch verstelbare, speciale onderwagens en gewone onderwagens voor diverse OEM’s. Vanzelfsprekend dat vele modellen Eurocomach minigravers dan ook leverbaar zijn met hydraulisch verstelbare onderwagens wat ook zorgt voor een hoge stabiliteit en volledige mobiliteit van de minigraver wanneer het onderstel breed staat.

100% Prestaties

De 15X is uitgerust met volledig elektrische bedieningselementen die, door middel van een modern bedieningsdisplay, een volledige controle over de machine mogelijk maken. Door de nieuwe “Individuele” functie kan de machinist namelijk alle bewegingen van de machine – zoals die van de eerste en tweede giek maar ook de rotatie – instellen volgens zijn persoonlijke werkstijl, voor een 100% elektrische en 100% persoonlijke ervaring.

100% Efficiënt

Het hydraulische Load Sensing-systeem, met Flow Sharing-verdeler, maakt vloeiende en gelijktijdige bewegingen mogelijk. Evenals het beheer van de drie verschillende werkmodi (Economy, Standard en Power), een typisch kenmerk van modellen uit het hogere segment. Daardoor kan zeer nauwkeurig en soepel gewerkt worden en is wat voor de machinist zeer belangrijk is bij machines en goed luistert.

Informatie:

http://www.eurocomach.com

Importeur Nederland:

Guaita Schoorl B.V.
tel. +31 (0)75 68 78 864
http://www.g-s.nl

Dealers:

Van der Vrande Bouwmachines B.V.
tel. +31 (0)492 451 051
http://www.vrande.nl

Haije van der Schaaf Machineservice
tel. +31 (0)6 218 46 991

Geert Groen
tel. +31 (06) 55 701 015
http://www.geertgroen.com

Schobbers Techniek
tel. +31(0)45 544 50 50
http://www.schobberstechniek.nl

Importeur België:

Eurocomach Belgium
tel. +32 (486) 43 20 68
http://www.eurocomach.be