Komatsu verkoopt 1000ste HM 300 gelede dumper

Komatsu Europe heeft sinds de introductie van de HM 300 gelede dumper in 2003 1000 stuks verkocht.

Komatsu Europe meldt het heugelijke feit, dat ze recentelijk de 1000ste HM 300 gelede dumper in Europa verkocht hebben. Deze kwam in 2003 voor het eerst op de Europese markt waar een grote markt is voor gelede dumpers. Dit bleek een groot succes voor Komatsu en bleek de HM 300 gelede dumper een perfecte keuze te zijn voor vele klanten. Geschikt voor elke jobsite en onder alle zwaarste omstandigheden. Het grote succes van de Komatsu gelede dumpers is te danken aan de zeer krachtige motor, het geavanceerde Komatsu Traction Control System en ultramoderne oplossingen voor ophanging, vering en retarder. Ook de dumperchauffeur merkt het comfort en bedieningsgemak en beschikt over selecteerbare werkmodi voor on-demand aanpassingen naar gelang het soort werk en terrein. Wat resulteert in hoge productiviteit. Verder kenmerkt de Komatsu HM 300 gelede dumper zich door de robuuste bouw en is daardoor zeer betrouwbaar en degelijk gebleken.

HM 300 gelede dumper voor Imerys

Tijdens een speciaal evenement op 14 december 2021 werd de nieuwe 30 tons HM 300-5 gelede dumper samen met een gloednieuwe PC360-11 hydraulische graafmachine geleverd aan Imerys. Imerys is de wereldleider in minerale speciale oplossingen voor de industrie. Deze grondstoffen worden gewonnen In de Croix-Gérard-groeve in Poigny, Frankrijk. Het evenement werd bijgewoond door de vertegenwoordigers van Imerys Julien Alix, regionale categorie Manager Frankrijk & België, en Gérald Bihan, Exploitation Manager, en ook door Philippe Haguenauer en Daniel Moreau, respectievelijk President en Sales Manager van Komatsu Frankrijk.

Met een omzet van € 3,8 miljard en 16.300 medewerkers in 2020, levert Imerys een hoge toegevoegde waarde functionele oplossingen voor gediversifieerde sets van industriële sectoren, van verwerkende industrieën tot consumentengoederen. De Groep put uit haar kennis van toepassingen, technologische expertise en op zijn materiaal wetenschappelijke knowhow om oplossingen te leveren op basis van de verrijking van zijn mineraal grondstoffen, synthetische mineralen en formuleringen. Deze essentiële eigenschappen dragen bij aan: producten en prestaties van klanten, inclusief vuurvastheid, hardheid, geleidbaarheid, opaciteit, duurzaamheid, zuiverheid, lichtheid, filtratie, absorptie en afstoting. Imerys is vastbesloten verantwoord ontwikkelen, met name door de opkomst van milieuvriendelijke producten en processen. Daarbij speelt bij de winning van grondstoffen duurzaam materieel een grote rol en wordt gekozen voor Komatsu graafmachines en dumpers.

Langdurige relatie met Komatsu

In de loop der jaren heeft Komatsu Imerys machines geleverd voor hun vele werkterreinen en productielocaties in Frankrijk. Komatsu leverde voornamelijk starre dumpers, bulldozers, wielladers en graafmachines. Deze samenwerking was verder versterkt in 2019 waarbij een overeenkomstprotocol werd gesloten tussen Komatsu en Imerys anno 2020.

We bevinden ons in kleigroeven, met gladde grond en soms steile paden”, zegt Gérald Bihan, Exploitatiemanager bij Imerys. “We hadden echt trucks nodig die deze all-terrain capaciteiten hebben dus gingen we voor een gelede HM300, die alle kenmerken heeft die nodig zijn voor onze extractie, onder onze voorwaarden.”

Julien Alix, Regional Category Manager bij Imerys voegde toe: “Vandaag hebben we een Komatsu HM300 . gekocht samen met een PC360-graafmachine in een vlootlogica om de beste economische prestaties, maar ook de beste operationele prestaties, de beste service, de beste reactiviteit.”

In zijn toespraak zei Philippe Haguenauer, president van Komatsu Frankrijk: “Komatsu heeft een toonaangevende expertise op het gebied van starre dumpers. Dit heeft ons in staat gesteld om bepaalde elementen aan te passen van deze vrachtwagens, zoals het KTCS-systeem, dat automatisch wielslip regelt in moeilijke omstandigheden, tot onze knikdumpers”. Hij voegde eraan toe: “Vandaag de dag, een groeiend aantal klanten wenden zich ook tot Komatsu-kniktrucks voor hun eersteklas comfort en hun uitstekende zicht”.

Informatie:

http://www.komatsu.eu

Importeur Nederland

BIA Nederland
tel. +31 (0)883 03 22 00
http://www.biagroup.com

Importeur België:

BIA België
tel. +32 (2) 689 28 11
http://www.biagroup.com