Sennebogen 3.40 G is unieke verreiker

Sennebogen breidt de succesvolle lijn Multi Line verreikers uit met kleiner model

Sennebogen onderscheidt zich ten opzichte van andere fabrikanten van verreikers met de eigen lijn Multi Line verreikers. Deze combineren de eigenschappen van zowel een wiellader als verreiker in één machine en hebben een traploos in hoogte verstelbare cabine. Sennebogen is hiermee erg succesvol en de enigste. Hierdoor is het een ideale machine voor inzet in de recycling en is veelzijdig inzetbaar. Als eerste model introduceerde Sennebogen de 355E Multi Handler en heeft een laadhoogte van 8,5 meter en maximale capaciteit van 5,5 ton. Sennebogen breidt deze succesvolle serie verreikers uit met een nieuw en kleiner model: de 3.40 G. Deze heeft een maximale capaciteit van 4 ton en een laadhoogte van 7,7 meter. Er was veel vraag naar een kleiner model. Gezien het grote succes en de innovatie uit Beieren, heeft dit uiteindelijk geleid tot de nieuwe 3.40 G Multi Handler.

De nieuwe Sennebogen 3.40 G verreiker doet qua prestaties en efficiëntie niet veel onder dan de grotere 3.55E. Het concept is exact gelijk en waarbij Sennebogen SML Power toepast en de in hoogte verstelbare cabine. Sennebogen is de enigste fabrikant van verreikers welke dit standaard af fabriek toepast en is het unieke en onderscheidende kenmerk. De zeer moderne en comfortabele Sennebogen Multicab cabine is op elke gewenste hoogte traploos te verstellen. Grote voordeel is dat de machinist altijd goed zicht heeft rondom de machine. Dat is toch belangrijk bij inzet op vaak krappe recyclinglocaties en in hallen. Ander voordeel is dat de machinist optimaal zicht heeft bij het laden van vrachtauto’s, containers en installaties. Hierdoor wordt niet alleen elke werkdag veel efficiënter gewerkt, maar verhoogt dit tevens in zeer belangrijke mate de veiligheid en productie. De ooghoogte van de machinist ligt hierbij in de Multicab cabine op 4,1 meter.

Compact en krachtig

De nieuwe Sennebogen 3.40 G weegt zelf rond de 9,4 ton. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de ontwikkeling van de Multi Line verreikers is dat de machines toch moeten beschikken over vermogen en kracht om productie te kunnen maken. Met natuurlijk zo compact mogelijke afmetingen en goede stabiliteit tijdens het laden. Ook met het oogpunt dat de Sennebogen verreikers zeer multifunctioneel inzetbaar moeten zijn. De stabiliteit is uitstekend tijdens het laden. Dat komt door de lange wielbasis van 3,1 meter en een zeer laag zwaartepunt. De afmetingen van de verreiker zijn ook gunstig. De machine heeft een breedte van slechts 2,5 meter. De hoogte bedraagt ook net iets onder de 2,5 meter.

Bij het ontwerp van de Sennebogen Mult Line is rekening gehouden met inzet van de verreikers in de zwaarste omstandigheden. Met als uitgangspunt een zo lang mogelijke levensduur van de machine en lage onderhoudskosten en hoge mate van betrouwbaarheid. Sennebogen heeft bij het ontwerp van de telescopische laadarm daar goed rekening mee gehouden en de krachten die tijdens het werken daarop komen en op de machine zelf worden overgebracht. Dat heeft geresulteerd in een zeer zwaar gebouwde en robuuste telescoopgiek. Tevens is het chassis zwaar en massief uitgevoerd en gebouwd en kunnen de krachten uitstekend opvangen welke tijdens het laden ontstaan.

Unieke Sennebogen SML Power

Sennebogen maakt net als bij het grote model verreiker gebruik van SML Power. Dat wil zeggen een traploze hydrostatische aandrijving en toepassing van de optimale Z-kinematiek van de telescopische laadarm zoals we die kennen bij wielladers. Deze Z-kinematie is speciaal aangepast voor aan de telescooparm. Daarmee is het mogelijk om krachtig materiaal binnen te dringen en bakken optimaal te vullen en met een hoge opbreekkracht. De maximale rijsnelheid ligt bij de 3.40 G op maximaal 40 kilometer per uur. Daarbij kan de machinist nog kiezen uit 3 verschillende modi om zo optimaal en nauwkeurig te kunnen werken met behoud van productiecapaciteit en kracht maar met met een zeer laag en gunstig brandstofverbruik. Daartoe is er een speciale modus voor het rijden over lange afstanden. Dan kent de Sennebogen nog een speciale ‘laadmodus’ voor optimale kracht voor het optimaal laden waarbij het vermogen en kracht maximaal benut wordt en een ‘verreikermodus’. Hiermee kan nauwkeuriger gewerkt worden met de telescooparm tegen een gunstiger brandstofverbruik. Als krachtbron past Sennebogen een dieselmotor toe met een maximaal vermogen van 100 kW. Afhankelijk van de toepassing, zorgt de Compact-Drive transmissie met traploze rijaandrijving voor 65 kN. trek- en duwkracht met een hoog koppel. Ook bij hoge rijsnelheid tot 40 kilometer per uur!

De Sennebogen 3.40 G is veelzijdig inzetbaar voor vele toepassingen en kan gebruik maken van vele diverse soorten (hydraulische) aanbouwdelen. Afhankelijk van het soort toepassing. Hiertoe beschikt de verreiker dan ook over de nodige hydraulische extra functies. Standaard is gekozen voor een automatische omkeerbare koelvin, zodat regelmatig en automatisch de radiateur wordt gereinigd. Dat is voor inzet in recyclingtoepassingen zeer belangrijk en is toch het segment waarin de meeste Sennebogen Multi Handlers worden verkocht en ingezet. Optioneel kan men kiezen voor een automatisch vetsmeersysteem af fabriek. Tevens is de 3.40 G af fabriek voorbereid om een aanhangwagen te kunnen trekken en kan gekozen worden voor een luchtremsysteem en elektrische aansluiting voor de aanhangwagen verlichting.

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland:

SMT Netherlands
tel. +31 (0) 527 636 500
http://smt.network

Importeur België:

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://smt.network

Video van de Sennebogen 3.40 G Multi Handler: