Sany optimaliseert rupsgraafmachines

De Sany SY 75C, SY 135C en SY 215C graafmachines zijn verbetert en nog beter geschikt voor Europese gebruikers.

Als onderdeel van de conversie naar de nieuwste emissienorm “Stage V”, zijn er aantrekkelijke updates gemaakt voor een reeks SANY-modellen rupsgraafmachines. Deze maken de graafmachines nog aantrekkelijker, vooral voor Europese klanten. Hiertoe zijn de volgende ontwikkelingen doorontwikkeld: het model SY75C, de compacte graafmachines in de klasse van 7,5 ton met giek naast de cabine en het gelijkaardig ontworpen model SY135C en SY215C. Alle modellen hebben één ding gemeen: ze zijn aangepast aan de eisen van de klant. Daarbij lag, naast vele aspecten voor het verhogen van de efficiëntie, de focus op het verhogen van het gebruikerscomfort en het aanpassen van de graafmachines met name voor de Europese markt.

Verbeterde veiligheid

Bij verhoogde veiligheid gaat het in dit geval vooral om een beter zicht. De SY75C en 135C waren uitgerust met een camera, die de bestuurder een optimaal overzicht geeft. De SY215 wordt nu ook geleverd met een zijcamera om ook dit gebied veilig af te dekken. Bovendien garandeert het extra LED-licht boven de camera een optimale verlichting, ook bij gebruik in het donker.

Werk krachtig met verbeterde prestaties

Met de motor worden naast de verhoogde efficiëntie en ecologische duurzaamheid ook de prestaties verhoogd. De SY75C heeft hiervoor een algemene toename in verplaatsing van meer dan 50%. Het resultaat is een enorme toename van het koppel bij een lager motortoerental en tegelijkertijd een lager geluidsniveau. De SY215 heeft ook meer motorvermogen en koppel.

Comfortabele werkplek

Een hoog gebruikerscomfort is de sleutel tot efficiënte productiviteit. Reden genoeg voor Sany om continu in gesprek te gaan met de operators en de bijbehorende optimalisaties door te voeren. Alle drie de machines zijn daarom momenteel uitgerust met touchscreen-monitoren. De displays op de monitor spreken voor zich, kunnen de camerabeelden perfect weergeven dankzij de hoge resolutie (op aanvraag in verschillende combinaties) en zijn, afhankelijk van het model, 7 tot 10 inch groot.

Een andere comfortfunctie die is toegevoegd, is de Bluetooth-interface, die zowel in de nieuwe SY75C als in de SY135C is geïntegreerd. Dit betekent niet alleen dat het handsfree systeem op de mobiele telefoon effectiever kan worden gebruikt, het kan ook je favoriete muziek van verschillende apparaten afspelen via de speakers, die standaard worden meegeleverd. Bij de SY75C rondt het volledig opnieuw ontworpen interieur de hoogwaardige uitstraling van de machine af.

De bestuurderscabine lijkt meer op die van een moderne auto dan die van een bouwmachine. De verstelling van de bestuurdersstoel op de SY215C is een ander voordeel als het gaat om comfort en veiligheid: de consoles zijn nu verbonden met de stoel en bewegen dus mee. Dit verhoogt niet alleen het comfort, maar zorgt er ook voor dat de bedieningselementen nog nauwkeuriger kunnen worden bediend.

Flexibiliteit en meer mogelijke toepassingen

Bij de SY215C, die zeer succesvol is op de markt, is ook het hydraulisch systeem verbeterd, zodat het tweede hulpstuurcircuit – proportioneel – nu ook tot de standaarduitrusting behoort. Met zijn uitgebreidere basisuitrusting kan de machine dus nog flexibeler worden ingezet. Het wisselen van het hamerventiel tijdens een gereedschapswissel kan nu ook gemakkelijk en automatisch worden uitgevoerd met behulp van het opzetapparaat dat op het display is geselecteerd. De gereedschapswissel wordt daarom automatisch voorbereid zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten. En daarbij kunnen natuurlijk verschillende aanbouwdelen met verschillende hydraulische parameters met individuele namen worden opgeslagen en opgeslagen.

Informatie:

http://www.sanyeurope.com

Importeur Sany Nederland:

DNL Machines & Equipment B.V.
tel. +31 (0)182 383 932
http://www.dnlonline.nl

Importeur Sany België:

Palmaers Grondverzetmachines
tel. +32 (0)89 50 17 75
http://www.palmaersgrondverzetmachines.be

Dealer:

ETS Machinery
tel. +32 (0)492 61 51 61
http://ets-machinery.be