Liebherr R960 SME graafmachine in jubileumuitvoering

Lieberr R960 SME met speciaal design markeert 60 jaar graafmachine productie in Frankrijk.

Liebherr viert zijn 60 jaar aanwezigheid en graafmachineproductie in Frankrijk met een bijzondere Liebherr R960 SME graafmachine in jubileum uitvoering. Deze graafmachine in bijzondere kleuren heeft een design uit de jaren 60 en staat voor een beslissing van overtuiging. Een R 960 SME, ontworpen in een ‘vintage’-stijl uit de jaren 60, werd overgedragen aan Chavaz, een klant gespecialiseerd in steengroeven.

Dit speciale model, geproduceerd op de historische locatie van Liebherr in Frankrijk, viert het 60-jarig bestaan van het merk in het land. De overdracht van de R 960 SME-rupsgraafmachine aan vaste klant Chavaz Père et Fils markeert het 60-jarig bestaan van Liebherr in Frankrijk. Aan de Avenue Joseph Rey in Colmar sinds 1961, staat deze site synoniem voor lokale en nationale expertise in de ontwikkeling en productie van de grondverzetmachines van de Liebherr Group voor de hele wereld.

Een bijzonder ontwerp voor een jubileum

Het 60-jarig jubileum van Liebherr in Frankrijk wordt benadrukt door het bijzondere ontwerp van deze R 960 SME rupsgraafmachine. Met een “vintage” look, de Chavaz Père et Fils rupsgraafmachine uit de jaren 60. Tegen een grijze achtergrond verbeeldt de retro-moderne fusie de filosofie van het merk Liebherr, een bedrijf dat innovatief is maar ook trots op zijn oorsprong en wortels.

Nadrukkelijk “Made in France”, zijn de onderdelen van deze zeer speciale 60 tons machine gelakt in de kleuren van het land waar hij is geproduceerd. De ballast, het onderstel en de bovenwagen van de graafmachine hebben een blauwe, witte en rode bekleding, als een onmisbare en toch subtiele viering van 60 jaar Franse kwaliteit.

“60” is een sleutelgetal voor dit evenement – niet alleen verwijzend naar het gewicht in tonnen van de machine en het decennium van Liebherr’s aankomst in Frankrijk, maar ook naar het aantal jaar dat Liebherr in het land is. Daarom verschijnt dit nummer precies in het midden van de graafmachine, op het contragewicht, waar het zich nestelt tussen de Franse nationale kleuren.

Een beslissing van veroordeling

Op zoek naar expertise en onberispelijke kwaliteit, stelt Chavaz Père et Fils, een bedrijf dat gespecialiseerd is in steengroeven, zijn vertrouwen in Liebherr. Deze Liebherr-klant in de regio Haute-Savoie voert meerdere activiteiten uit, waaronder ophalen, laden en directe materiaalwinning. De klant hecht veel belang aan de innovatie en prestaties van de machine.

De keuze van Chavaz Père et Fils was geen toeval. De klant is al eigenaar van een R 964 en heeft zichzelf bewezen in meer dan 16.000 gebruiksuren en doet een herhalingsaankoop bij Liebherr. De betrouwbaarheid van de producten van Liebherr, samen met het totale dienstenpakket van het bedrijf en zijn distributeur Tecmat overtuigden.

SME-modellen voor uitdagende toepassingen

De SME-serie, inclusief graafmachines van 42 tot 100 ton, omvat vier gespecialiseerde modellen voor steengroeven. Alle varianten hebben versterkte onderstellen voor meer robuustheid, met geïntegreerde componenten van modellen hoger in het standaardgamma. In het geval van de graafmachine R 960 SME voor Chavaz Père et Fils zijn deze onderdelen afkomstig van de graafmachine R 966 HD van 70 ton.

Voor toepassingen in steengroeven en het gebruik van de benodigde bakken met grotere capaciteit, zijn de Liebherr SME rupsgraafmachines uitgerust met een zwaar contragewicht. Dit houdt de machine stabiel, waardoor het comfortabeler is voor de machinist. In overeenstemming met de filosofie van Liebherr bieden de bewegingskinematica en speciale SME-cilinders van de graafmachine krachtigere graaf- en opbreekkrachten die ongeëvenaard zijn in deze machinecategorie op de markt.

Chavaz door de generaties heen

Chavaz, een echt familiebedrijf, begon zijn ontginningsactiviteiten aan de grens met Zwitserland. Het bedrijf was aanvankelijk actief in de landbouw en begon halverwege de 19e eeuw met winningswerkzaamheden in de steengroeven van Mont Salève.

Een paar honderd jaar later zou de zakelijke aanwezigheid van de gebroeders Chavaz beide zijden van de grens omvatten. In de loop van de tijd groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler in de steengroeven, met een verscheidenheid aan steengroevematerialen en grind in de regio van Genève.

Tegenwoordig is het bedrijf actief in verschillende sectoren die elkaar aanvullen, zoals verkoop en transport van gerecyclede materialen uit bouwafval, verkoop en transport van speciale materialen aan handels- en retailklanten, en oplossingen voor het beheer van materiaal dat wordt uitgegraven tijdens grondverzet en afvalverwerking. van sloopwerkzaamheden.

Informatie:

http://www.liebherr.com

Importeur Nederland:

Wynmalen & Hausmann
tel. +31 (0) 479 05 79
http://www.wynmalenhausmann.nl

Importeur België:

SOMTP Belgium
tel. +32 (0) 9 285 78 70
http://www.somtp.be