Sennebogen 6103E telescoopkraan maakt grote indruk

Sennebogen breidt de productlijn van telescoopkranen op rupsen uit met nieuwe 6103E.

Sennebogen is al jarenlang wereldwijd succesvol met het concept van telescoopkranen op rupsen. De Duitse fabrikant heeft een gehele lijn telescoopkranen op rupsen welke een hijscapaciteit hebben van 16 tot 130 ton. Enkele modellen kunnen zelfs ook geleverd worden op een mobiele onderwagen op banden. Grote voordeel van telescoopkranen op rupsen is dat met last gereden kan worden en ze zeer veelzijdig en flexibel ingezet kunnen worden voor de meest uiteenlopende toepassingen. Met de nieuwe Sennebogen 6103E telescoopkraan op rupsen met een hijscapaciteit van 100 ton wordt het gat opgevuld tussen de 673E (70 ton hijscapciteit) en de 6113E (120 ton hijscapaciteit). Er was wereldwijd van klanten grote vraag naar een model in dit segment en met een dergelijke hijscapaciteit. Sennebogen luistert altijd zeer goed naar de klanten en heeft daarom de 6103E ontwikkeld en welke indruk maakt vanwege het grote werkbereik en flexibiliteit. Tegelijkertijd markeert Sennebogen met dit nieuwe topmodel hiermee ook een belangrijk en klein jubileum. Het is namelijk 30 jaar geleden dat de fabrikant begon met het bouwen van de eerste telescoopkranen op rupsen en mobiele onderwagens.

30 Jaar ervaring

Met 30 jaar ervaring heeft Sennebogen zich sinds 1992 met succes op de internationale markt gevestigd met mobiele en rupstelescoopkranen. Klanten uit de bouw- en kraanverhuurindustrie over de hele wereld vertrouwen op de betrouwbaarheid van Sennebogen telescoopkranen. In het jubileumjaar introduceert de fabrikant een nieuw model met een hijscapaciteit van 100 ton. Een kraan die het gat tussen de bestaande modellen opvult en een interessante oplossing zal zijn voor bouwbedrijven in de bouw en civiele techniek en voor kraanverhuurbedrijven in het bijzonder. Ook voor funderingswerk is het een interessante kraan vanwege zijn hoge hijscapaciteit en lange giek. Met het huidige productportfolio telescoopkranen van 16 ton tot 130 ton hijsvermogen dekt Sennebogen al een breed scala aan toepassingen, waarbij met name de telescopische rupskranen veel voordelen bieden bij het heffen, verplaatsen en positioneren van grote lasten.

De nieuwe Sennebogen 6103 E is een telescoopkraan met een hijscapaciteit van 100 ton en heeft een maximale gieklengte tot 62 m en is speciaal ontworpen voor veeleisende Pick and Carry-toepassingen. Het nieuwe model waarmee de range telescopopkranen is uitgebreid, is uitgerust met een 186 kW. dieselmotor van emissieklasse V, die ook de krachtige rupsaandrijving van de 100 tons machine hydraulisch aandrijft. Evenals de hoofd- en hulphijslieren met elk 100 kN. trekkracht en kabelsnelheden mogelijk maakt van 125 m/min. Dankzij een breed scala aan uitrustingsoplossingen kan de machine ook worden geconfigureerd om te voldoen aan een breed scala aan klantspecifieke eisen in de speciale civiele techniek of waterbouw, bijvoorbeeld met werkgebiedbeperking, veiligheids- en lage temperatuurpakket of voor gebruik met biologische oliën.

Sennebogen pin boom

De 6103E telerups is uitgerust met een nieuwe 5-delige pin boom waarmee een grote hijshoogte en groot werkbereik wordt verkregen. Sennebogen maakt hierbij gebruik van een enkele cilinder met verpenning welke de delen een voor een uitschuift. Bij sommige modellen wordt nog altijd gekozen voor een fullpower boom waarbij meerdere cilinders en kabels wordt gebruikt. Grote voordeel van de pinboom met verpenning is dat het model meer gieklengte heeft en dus resulteert in grotere hijshoogte en een werkbereik. Door gewichtsbesparing krijgt de Sennebogen 6103E telescoopkraan op rupsen nog meer hijscapaciteit. Volledig uitgeschoven heeft de kraan een maximale gieklengte van 46,8 meter. Daarbij kan nog worden gekozen voor een runner, enkele of dubbele jib. Hierdoor kan de gieklengte tot 62 meter toenemen en neemt de hijshoogte toe tot over de 50 meter. De bediening van het telescoopsysteem verloopt eenvoudig en intuïtief via joystick beweging. Waarbij de kraanmachinist alle gegevens overzichtelijk kan aflezen op het eigen Sennebogen Sencon besturingssysteem. De delen kunnen 0, 50 of 100% uitgeschoven worden. Er zijn verschillende configuraties mogelijk zodat altijd de sterkste giekconfiguratie en met de grootste hijscapaciteit kan worden gekozen. Ook met de Sennebogen pinboom is het net zoals bij de fullpower boom het nog altijd mogelijk om met last te gaan schuiven.

Maximale flexibiliteit

Net als met alle andere modellen Sennebogen telescoopkranen op rupsen, kan ook met de hijskraan van 100 ton ook op ruw terrein gewerkt worden. Dankzij het robuuste,

hydraulisch verbreedbare rupsonderwagen met een maximale spoorbreedte van 4,20 m is het tijdrovende positioneren of ondersteunen van de machine niet nodig. Het rupsonderstel is ook stabiel en veilig tijdens kraanbedrijf. Het extreem robuuste ontwerp van de gehele machine, evenals de giek, valt vooral op bij het werken op hellingen tot vier graden en met hoge draagvermogens. De 6103 E zet hier een indrukwekkende standaard in zijn prestatieklasse. Als Pick and Carry kraan kan de telescopische rupskraan ook met tot 100% belasting aan de haak worden verplaatst en biedt daarmee een breed scala aan toepassingen, met name bij de prefab montage van onderdelen en componenten en op grote bouwplaatsen. Vooral in België en Duitsland zijn deze kranen zeer populair en in grote getallen verkocht. De laatste zien ook in Nederland velen kraanverhuurders, funderingsaannemer en beton- en staalbouwers de grote voordelen in en zijn er ook grote getallen verkocht.

Meer comfort en maximale veiligheid.

Naast de beproefde uitrustingskenmerken biedt de ruime Maxcab kraanmachinisten nog meer mogelijkheden om het dagelijkse werk bijzonder comfortabel en veilig te maken. De telescoopkraan heeft standaard een cabine die 20 graden kan kantelen. Optioneel kan de cabine hydraulisch worden verhoogd tot een ooghoogte van 5,60 m. Grootschalige raamelementen en de beproefde toegangszone met schuifdeur laten niets te wensen over en zorgen voor een optimale werkplek voor de kraanmachinist. Er is ook de mogelijkheid om de kraan van buiten de cabine te bedienen via een radiografische afstandsbediening, wat in veel toepassingen extra precisie en veiligheid biedt. Dit is toch een oplossing welke ideaal is voor staal- en betonbouwers, zodat ook veilig staalconstructies en zware prefab betonelementen kunnen worden gemonteerd.

Eenvoudig transport en montage.

Voor zowel aannemers als verhuurbedrijven zijn transportkosten en opbouwtijden echter de belangrijkste criteria voor efficiënt kraangebruik. De nieuwe Senneboen 6103 E telescopische rupskraan biedt hierbij twee grote voordelen. De machine kan volledig in één stuk vervoerd worden. Hiervoor hoeft alleen de ballast te worden verwijderd om een transportgewicht van ongeveer 61 ton en een breedte van 3,48 m te bereiken. De kraan weegt nog geen 40 ton en is daardoor nog makkelijker te vervoeren met een dieplader, wanneer de rupsen vooraf worden verwijderd. Het hoogtepunt is dat alle montagestappen door de machine zelf kunnen worden uitgevoerd. Hulpkranen zijn niet nodig dankzij het Sennebogen zelfmontagesysteem.

Met het nieuwe premiummodel voegt Sennebogeneen echt een hoogtepunt toe aan zijn productassortiment voor het 30-jarig jubileum van de groene telescoopkranen, die zeker opschudding zal veroorzaken in de populaire 100 tons klasse. Een zeer belangrijk marksegment waar grote vraag naar dergelijke modellen is en nu de 70 tons 673E te licht is en de 120 tons 6113E te groot is. De 6103E past hierin perfect tussen en waarmee het gat opgevuld is en aan de belangrijke vraag vanuit de markt voldaan wordt. In dit segment is weinig aanbod en waar Sennebogen op inspeelt. De 6103E is een klasse apart en is indrukwekkend. Dit werd aangetoond in de eerste testtoepassingen van de hijskraan in veeleisende klanttoepassingen. De 6130E telerups maakt indruk vanwege de flexibiliteit, lange giek, eenvoudig en gemakkelijk transport, groot werkbereik en ongekende hijscapaciteit.

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland:

Van den Heuvel Handel en Techniek B.V.
tel. +31 (0)183 502 655
http://www.vdheuvelwerkendam.nl

Importeur België:

Van Haut NV
tel. +32 (0)3 250 11 11
http://www.vanhaut.be

Video van de Sennebogen 6103E telescoopkraan op rupsen: