Atlas 140W Blue zorgt voor snelle noodhulp bij THW

THW (Technisches Hilfswerk) kiest vanwege uitstekende prestaties voor Atlas 140W Blue mobiele graafmachine.

Voor snelle ondersteuning in noodsituaties zet THW een nieuwe 15 tons Atlas 140W Blue mobiele graafmachine in. Er is gekozen voor een Atlas mobiele graafmachine vanwege de uitstekende wendbaarheid en flexibele inzet voor alle zeer uitdagende en voorkomende werkzaamheden bij de THW voor ondersteuning in noodsituaties. Te denken valt aan sloopwerk bij instortingsgevaar na brand, het beveiligen van een plaats delict en werkzaamheden bij wateroverlast en opruimen van stormschade. De Atlas 140W Blue beschikt over ruim voldoende hefvermogen en biedt uitstekende prestaties.

De leden en experts van het Technisches Hilfswerk (THW) bieden professionele hulp bij tal van dreigingssituaties, zoals brand, instortingsgevaar, bewijsmateriaal van een plaats delict en nog veel meer. Ze bieden ervaring, toewijding en moderne apparatuur. De mobiele graafmachine Atlas en zijn potentieel worden regelmatig ingezet. Twee jaar geleden integreerde de THW 30 Atlas 140W Blue mobiele graafmachines met een bedrijfsgewicht van 15 ton in zijn vloot. Veel daarvan hebben zichzelf bewezen in THW-implementaties.

THW effent de weg met mobiele graafmachine

Ongeveer 650 brandweerlieden waren in actie om een enorme brand te blussen in een recyclingfabriek in Diez, nabij Limburg. Enkele honderden THW-leden uit acht lokale secties en THW-experts van de specialistische eenheid ‘clearing’ ondersteunden hen. Om de vlammen te kunnen beheersen, trokken machines die werden gebruikt voor het opruimen het brandende materiaal uit elkaar. De 15 ton Atlas 140W Blue mobiele graafmachine was hier in actie. Hij is uitgerust met een cilinderinhoud van 4 liter en een 90 kW/121 pk sterke motor. Deze motor heeft voldoende vermogen om zware balen papier, delen van de hal etc. uit elkaar te trekken.

Het belangrijkste is dat de Atlas wendbaar en snel is met een kruipsnelheid van 1 km/u en de mogelijkheid om tot 20 km/u te gaan. De werkbewegingen zijn bijzonder snel. De bovenwagen kan tot negen keer achter elkaar een volledige 360° draaien. Met een emissieniveau van Tier V en een AdBlue-tank is de motor milieuvriendelijk en zuinig. Er is keuze uit drie bedrijfsmodi om ervoor te zorgen dat, in overeenstemming met de taak, het optimale vermogen kan worden geleverd.

Veilige beveiliging van bewijsmateriaal

In Börtlingen, bij Göppingen, werd de THW opgeroepen om de politie te assisteren bij het veiligstellen van bewijsmateriaal in een gespecialiseerd bouwbedrijf. De bouwkundig adviseur van THW beoordeelde de situatie in de hal, die op instorten stond. Het dak moest stukje bij beetje gedemonteerd worden en hiervoor werd de Atlas 140W Blue ingezet. Alle Atlas mobiele graafmachines van de THW zijn uitgerust met een 2-delige verstelbare giek. Dankzij de flexibiliteit van de giek en de uitstekende stevigheid van de Atlas-graafmachine was de afbraak van het dak een eenvoudige en snel geklaarde klus. De zwenkstraal van de giek met slechts 2 meter is een ander groot voordeel.

Het zeer effectieve hydraulische systeem AWE 5 (Load Sensing) met een werkdruk van 350 bar stelt de mobiele graafmachine in staat om krachtig te grijpen en zware gewichten van meer dan 7 ton te verplaatsen. Beiden waren nodig in Börtlingen. De Atlas graafmachine liet zien dat fijn werk, zoals met de sloopsorteergrijper, meer is dan een plicht, maar een plezier. De uiterst verstandige en onafhankelijke navigatie van de accessoires en de giek maken dit mogelijk.

Perfect uitgerust

De verrukkelijke grondstof hop wordt gevaarlijk zodra er vuur van wordt gemaakt in plaats van bier. Dit is wat er gebeurde in Geisenhausen in de regio Hallertau in Opper-Beieren. Er brak brand uit in een opslagplaats voor hop. Voor de nabrandwerkzaamheden werd de Atlas 140W BVlue ingezet. Na het creëren van een toegang tot het gebouw, ondersteunde het bij de ontmanteling van de hal. Het uitstekende zicht op het werkterrein vanuit de cabine van de graafmachine en via de zij- en achteruitkijkcamera’s was in deze situatie van groot voordeel voor de machinist. De perfecte leesbaarheid van het display deed zijn werk. De volautomatische airconditioning (Climatronic) zorgde voor een goede sfeer in de cabine. De Atlas 140W Blue mobiele graafmachines laten regelmatig hun potentieel zien in tal van andere THW-werkzaamheden. Met hun kracht en kracht ondersteunen ze het uitstekende werk van de THW.

Informatie:

http://www.atlasgmbh.com

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 66
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

De Bruycker-Kemp
tel. +32 (0)59 70 30 05
http://www.debrucker-kemp.be