Kobelco SK 1300DLC Demolition sloopkraan is doordachte en veelzijdige sloopgigant.

Meuva heeft grote sloopprimeur met de allereerste Kobelco SK 1300DLC Demolition sloopkraan in Europa.

Kobelco Construction Machinery Europe breidt de lijn high reach demolition sloopkranen uit met de nieuwe SK 1300DLC-10E sloopkraan. De nieuwe sloopkraan zal zeker een ‘grote sloopprimeur’ zijn op de komende Bauma 2022 waar hij voor het eerst aan het grote publiek wordt getoond. Kobelco is al jarenlang wereldwijd de nummer 1 en marktleider op het gebied van sloopmachines. De Kobelco sloopmachines zijn door de fabrikant speciaal ontwikkeld voor het zware sloopwerk en zijn zeker niet zomaar ‘aangepaste graafmachines’. Dit is waarom ze zich bewezen hebben om de degelijkheid en kwaliteit. Waarbij de fabrikant rekening houdt met veelzijdige inzet van de sloopkranen en er diverse sloopgiek configuraties mogelijk zijn. Voor Europa bestond de lijn Kobelco sloopmachines tot voor kort uit de de SK 350DLC-10E Demolition, SK 400DLC-10E Demolition en SK 500DLC-11 Demolition. Daar komt nu de grootste SK 1300DLC-10E bij waar de Europese sloopaannemers lang naar hebben uitgekeken en speciaal ontwikkeld is voor de veeleisende slopers.

De verwachtingen zijn zeer hoog omdat er op dit moment zeer veel werk is voor grote sloopkranen en er op dit moment geen enkele fabrikant af fabriek een OEM sloopkraan kan leveren in dit zeer belangrijke marktsegment. Kobelco Construction Machinery Europe is momenteel daarmee de enigste leverancier in Europa. Veel bedrijven hebben toch de voorkeur voor een OEM machine in plaats van graafmachines te laten ombouwen. Dit kost veel tijd en geld, maar veiligheid en CE-type goedkeuring is tevens een punt waar rekening mee moet worden gehouden. In thuisland Japan was al jarenlang de SK 1000-9 sloopkraan leverbaar en is in grote aantallen verkocht en had een werkhoogte van 40 meter. Alleen deze waren tot op heden niet geschikt voor de Europese markt welke toch totaal anders is. Echter de zeer grote belangstelling door de Europese sloopaannemers is altijd gebleven.

Volledig nieuw ontwikkeld voor Europa

De nieuwe SK 1300DLC is door Kobelco volledig nieuw ontwikkeld voor de Europese markt en blinkt uit in veelzijdigheid en kracht. Waarbij rekening is gehouden met het eenvoudig transport van de sloopkraan en rekening is gehouden met de transportafmetingen en transportgewichten. Uiteindelijk weegt de basismachine rond de 32 ton en bedraagt de transportbreedte en transporthoogte slechts 3.200 mm. Dit maakt de Kobelco SK 1300DLC sloopkraan goed te transporteren. Ook in landen waar veel meer beperkingen gelden voor het verkrijgen van een transportvergunning vanwege de afmetingen en het gewicht. De kobelco SK 1300DLC sloopkraan is zeer veelzijdig inzetbaar vanwege de unieke 4-delige NEXT ADVANCE giekconfiguratie. De maximale sloophoogte bedraagt 40 meter en dan mag met een sloopwerktuig gewerkt worden met een gewicht van maar liefst 4,3 ton! Daarmee onderscheidt de SK 1300DLC zich in het bijzonder qua sloopprestaties.

Dat de verwachtingen van de nieuwe Kobelco SK 1300DLC Demolition zeer hoog zijn blijkt uit het feit dat de eerste inmiddels verkocht is. Vertegenwoordiger Koos Spierburg van de Kemp Groep verkocht de eerste aan Meuva. Meuva is onderdeel van de MSO Group en bestaat naast Meuva uit Schotte en Oranje. Daarbij wordt de kennis en het materieel binnen de bedrijven van de MSO Group gebundeld. Wat voor opdrachtgevers leidt tot een complete oplossing voor sloopprojecten en op zo duurzaam mogelijke wijze. Waarbij kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staat. Meuva is niet onbekend met Kobelco machines. Ze hebben de beschikking over een Kobelco CKE 2500 rupskraan met een maximale hijscapaciteit van 250 ton. Met de investering in de nieuwe Kobelco SK 1300DLC-10 high reach demolition sloopkraan wordt door Meuva opnieuw en bewust gekozen voor de kwaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid van Kobelco. De SK 1300DLC Demolition zal dan ook een echte grote primeur en blikvanger zijn op de stand van Kobelco tijdens de Bauma 2022 waar hij voor het eerst wordt getoond en de eerste in Europa door de Kemp Groep verkocht is aan Meuva. De SK 1300DLC Demolition sloopkraan is dankzij de NEXT AVANCE giekconfiguratie met recht een zeer doordachte, veelzijdige en krachtige sloopgigant!

Informatie:

Kobelco Construction Machinery Europe B.V.
http://www.kobelco-europe.com

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 66
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

De Bruycker-Kemp
tel. +32 59 70 30 05
http://www.debruycker-kemp.be

Meuva B.V.
tel. +31 (0) 495 06 02
http://www.meuva.nl
http://www.msogroup.com

Video Kobelso SK 1300DLC-10: