Sennebogen 830E Demolition sloopkraan is krachtig en multifunctioneel

Sennebogen toont op de Bauma voor het eerst 830E Demolition sloopkraan met 3-delige sloopgiek en sloophoogte van 23 meter.

Op de slooplocatie bepalen twee factoren het succes van een project: Sennebogen voldoet aan deze beide zeer belangrijke eisen met de multifunctionele 830E sloopkraan. Daarmee speelt de fabrikant uit Straubing in op vraag vanuit de sloopsector naar krachtige, duurzame en multifunctioneel inzetbare sloopkranen. Een markt die wereldwijd groeiende is en waar Sennebogen groot succes mee heeft. Zo ontwikkelde de fabrikant als eerste voor de sloop de 830, 835, en 860 R-HDD sloopkranen met 2-delige giek welke in grote aantallen verkocht werden en Sennebogen een nieuwe markt betrad. Vervolgens werd daar enkele jaren geleden de 870E R-HDD met 3-delige sloopgiek en maximale sloophoogte van 36 meter toegevoegd. Ook dit werd een groot succes en zijn inmiddels al jaren diverse typen probleemloos aan het werk. De 830E Demolition is dan ook een beproefde sloopmachine met een gewicht van 48 ton. Deze zal op de Bauma 2022 te zien zijn met 2 onderscheidende kenmerken die hem extreem veelzijdig maken. Dat is de driedelig sloopgiek in met een maximale penhoogte van 23 meter in plaats van een 2-delige giek. Daarnaast is de Sennebogen 830E Demolition voorzien van een volledig hydraulisch afzetbaar contragewicht, die met een druk op de knop kan worden verwijderd.

Sennebogen 830E Demolition: veilig slopen met beperkte werkruimte.

In stedelijke gebieden vinden vaak sloopwerkzaamheden plaats om ruimte te creëren voor nieuwbouwprojecten. Stedelijke slooplocaties worden daarom vooral gekenmerkt door krappe ruimtes of zeer beperkte werkruimte voor de gebruikte machines. Daarbij mogen vaak straten niet of slechts voor zeer korte tijd worden afgesloten. De Senenbogen 830E Demolition met nu 3-delige sloopgiek is perfect geschikt voor werkzaamheden op krappe binnenstedelijke bouwplaatsen dankzij de modernste, milieuvriendelijke motortechnologie, de compacte afmetingen, flexibele bediening in 360 graden draaimodus en diverse uitrustingsopties. Met een 2-delige sloopgiek heeft de 830E R-HDD welke in grote aantallen verkocht is en zeer populair is onder de slopers, toch een ander werkbereik. Zeker als het krap is, en je moet opruimen of dichterbij werken, dan moet je met machine vanwege de configuratie meer naar achteren. Die ruimte is er dus vaak niet en dat is wel mogelijk door de configuratie met een 3-delige sloopgiek. Die grote vraag kwam wel heel vaak vanuit de sloopmarkt. Sennebogen zou Sennebogen niet zijn als men zeer flexibel daarop inspeelt en een passende en klantgerichte en ‘groene sloopoplossing’ biedt.

Naast tal van andere veiligheidsvoorzieningen heeft de sloopmachine de breedste onderwagen in zijn klasse. Volledig uitgeschoven heeft de hydraulisch verbreedbare onderwagen een breedte tot 4,50 meter. Waardoor optimale stabiliteit en trillingsvrij werken worden gegarandeerd, ook bij demontagewerkzaamheden op grote hoogte. De hefcabine, die tot 30 graden kan worden gekanteld, geeft de machinist niet alleen een uitstekend overzicht over het werk, maar houdt hem ook op veilige afstand van de gevarenzone.

Met de krachtige hydrauliek van de machine kan een breed scala aan sloopwerktuigen worden bediend, van beton- en schrootscharen tot vergruizers en sloopsorteergrijpers. Dankzij de optionele snelwissel kan ook in de kortst mogelijke tijd worden gewisseld. Waarbij het zelfs mogelijk is te kiezen voor een volledig hydraulische snelwissel want tegenwoordig de standaard is. Waarbij de machinist niet meer hoeft uit te stappen voor het aan- en loskoppelen van hydraulische slangen. De machine maakt ook indruk met zijn uitstekende sorteerprestaties op het steeds belangrijker wordende gebied van slooprecycling en scheidt moeiteloos het bouwafval dat zich ophoopt.

Nieuw: driedelige longfront-uitrusting voor meer flexibiliteit en een sloophoogte van 23 meter.

De nieuwe longfront-uitrusting voor de Sennebogen 830E Demolition sloopkraan maakt een nog grotere afstand tot het sloopobject mogelijk . Dus nog meer veiligheid en grote werkbereik (safety distance) volgens de high reach demolition richtlijnen voor van de EDA (Europese Demolition Association. Met de AB23 driedelige sloopuitrusting presenteert de Duitse fabrikant een nieuwe giekconfiguratie naast die van de 2-delige giek (R-HDD) welke niet alleen de veiligheidsafstand vergroot, maar de machine ook nog flexibeler in gebruik maakt. De 830E Demolition overwint gemakkelijk grotere reikhoogtes (23 m) en werkt over een volledig werkbereik van 360 graden met de nieuwe sloopgiek. Met behulp van het volledig hydraulische snelwisselsysteem kan materieel met een druk op de knop worden opgepakt of neergezet en snel en veilig worden omgeschakeld naar een kortere handling-apparatuur zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten. Met slechts één machine kunnen slopers een breed scala aan taken uitvoeren en zo tijd, brandstof en transportkosten besparen.

Hydraulisch afzetbaar ballast zorgt voor besparing transportkosten

Dankzij de nieuwe uitrustingsoptie met hydraulisch afzetbaar contragewicht kan de Sennebogen 830E Demolition ook nog sneller en voordeliger worden vervoerd. In maximaal drie delen die met een dieplader naar het volgende sloopproject worden getransporteerd: basismachine, giek en ballast. Dit hangt per land af van de geldende regelgeving en eisen. Hier in de Benelux kan de sloopkraan gemakkelijk op 1 dieplader worden vervoerd. Voor kleinere bedrijven die een lichtere dieplader hebben is het voordeel dat dan het ballast afgezet kan worden. En kunnen 2 transportcombinaties volstaan. Een knop op de afstandsbediening vermindert het transportgewicht van de 830E Demolition met ongeveer 10 ton door gebruik te maken van de volledig hydraulische afzetsysteem middels cilinders. Bovendien kan de transportbreedte van het hydraulisch verbreedbare onderwagen worden teruggebracht tot 2,90 meter. De driedelige sloopgiek kan worden afgelegd in een speciaal ontwikkeld transportframe en naar de volgende klus worden getransporteerd . Eenvoudig, kostenbesparend en efficiënt.

Presentatie en primeur op Bauma 2022

De nieuwe Sennebogen 830E Demolition sloopkraan, uitgerust met een driedelige sloopgiek en hydraulisch afzetbaar contragewicht, zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op Bauma 2022. Direct op de Sennebogen-stand, FM.712 openluchtterrein, Messe München.

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland:

SMT Netherlands
tel. +31 (0) 527 636 500
http://smt.network

Importeur België:

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://smt.network

Video van de Sennebogen 830E Demolition sloopkraan: