Mecalac introduceert nieuwe MDX 6 en en 9 wieldumpers.

Mecalac onthult belangrijke evoluties van zijn MDX-serie dumptrucks

Na het wereldwijde succes van de MDX wieldumpers en de recente lancering van zijn 3,5-tons variant, de 3,5MDX, die de normen voor terreindumpers heeft bepaald op het gebied van veiligheid, comfort en prestaties, heeft Mecalac een reeks belangrijke evoluties aangekondigd voor zijn nieuwe serie wieldumpers de bouwplaats waarmee de MDX-serie wordt uittgebreid. De eerste nieuwe modellen zijn de nieuwe 6 tons 6MDX en 9 tons 9MDX modellen zijn. Uitgerust met optionele ultramoderne hydrostatische transmissie. De tweede evolutie betreft de beschikbaarheid van de ROPS (Roll-Over Protective Structure) opvouwbare rolbeugel, waardoor de cabine op deze nieuwe modellen optioneel is.

Hydrostatische transmissie

De keuze van de hydrostatische transmissie voor meer comfort en veiligheid op de Mecalac 6MDX en 9MDX wieldumpers. Op grote schaal wordt steeds vaker in de bouwmachinesindustrie een hydrostatische aandrijving toegepast en vervangt door de toepassing van hydrostatische transmissie de traditonele mechanische transmissie door vaste overbrengingsverhoudingen. Dit zorgt voor eenvoudigere bediening zonder schakelen en biedt het extra voordeel van responsief dynamisch remmen. Dit maakt de bediening eenvoudiger en veiliger voor zowel ervaren als nieuwe dumperchauffeurs wat betekent dat de nieuwe hydrostatische 6MDX en 9MDX perfect zijn voor zowel verhuurbedrijven met een grote verhuurvloot als machinisten die vaak van materieel wisselen.

De toevoeging van hydrostatische transmissie garandeert ook meer comfort voor de machinist, dankzij een soepele en controleerbare acceleratie. Het verwijderen van de versnellingspook zorgt voor een ruimere bestuurdersomgeving, terwijl minder onderdelen minder onderhoud en in het algemeen minder slijtage betekenen, wat direct resulteert in lagere totale eigendomskosten. Zowel de 6MDX als de 9MDX leveren uitstekende prestaties, koppel en tractie, vooral op steile hellingen waar het schakelen vaak kan leiden tot verlies van aandrijving.

Gesloten cabine of ROPS opvouwbare rolbeugel

Naast de hydrostatische transmissie zijn beide nieuwe modellen verkrijgbaar met de optie van een geïntegreerde cabine of een geheel nieuwe ROPS opvouwbare rolbeugel. De geheel nieuwe ROPS-modellen stellen de norm op het gebied van veiligheid op de bouwplaats en hebben een stijlvol ontwerp dat vanaf de grond is opgebouwd. Ze zijn gemakkelijk te transporteren tussen bouwplaatsen en stellen machinisten in staat om gemakkelijk in laaggelegen gebieden te werken.
De constructie van de ROPS opvouwbare rolbeugel is gemakkelijk opvouwbaar dankzij een handgreep en gasveer. Wat betekent dat het in- en uitklappen van de ROPS veilig is en minimale handmatige inspanning vereist. Omdat de ROPS-rolbeugel aanzienlijk minder componenten heeft dan een cabine, is het een voordelige keuze, maar biedt hij toch superieure bescherming voor de machinist.

Voor extra veiligheid en comfort kunnen de 6MDX en 9MDX worden uitgerust met de unieke geïsoleerde MDX-cabine om trillingen en geluid tot een minimum te beperken, terwijl optionele airconditioning zorgt voor een uitstekend welzijn van de machinist in alle weersomstandigheden. Om in elke situatie een hoger niveau van bescherming van de machinist te garanderen, is de gecertificeerde ROPS/FOPS MDX-cabine bovendien door Mecalac ontworpen en getest om schokken te weerstaan tijdens het laden van de kiepbak. De Mecalac MDX-cabine-impacttestvideo is beschikbaar door op de volgende link te klikken: https://youtu.be/Oy8z2CLgFgQ

Video van de nieuwe Mecalac 6 MDX wieldumper:

 

Informatie:

Importeur Mecalac dumpers Nederland:

Hans van Driel B.V.
+31 (0)344 611 444
http://www.hansvandriel.nl

Importeur België:

Matermaco Industry
tel. +32 81 62 7500
http://www.matermaco.be