Cat MH 3250 en MH 3260 overslagmachines op rupsen hebben grootste prestaties

Cat lanceert 2 nieuwe modellen overslagmachines op rupsen en hebben een groot prestatievermogen met lage bedrijfskosten.

De nieuwe Cat® MH3250 en MH3260 modellen overslagmachines op rupsen stellen de norm voor compromisloos vermogen en prestaties en leveren een hoge efficiëntie in veeleisende materiaaloverslagtoepassingen. De MH3250 en MH3260 overslagmachines van de nieuwe generatie, die respectievelijk de historische Cat 330D MH en 345 C MH-modellen vervangen, hebben langere onderhoudsintervallen en een verbeterde brandstofzuinigheid, waardoor de eigendoms- en bedrijfskosten tot 20% lager liggen. Een volledig nieuw cabineconcept verhoogt het comfort van de machinist tijdens de hele dienst om de productiviteit te verhogen.

Beide modellen zijn voorzien van nieuwe mechanische onderstellen met variabele spoorbreedte die het machinetransport op flexibele wijze verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van de hefprestaties. De spoorbreedte kan worden teruggetrokken tot 3.220 mm. om de transportkosten te verlagen en het verplaatsen van de machines efficiënter te maken. Op de overslaglocatie breidt de breedte van de mechanisch verstelbare onderwagen zich uit tot een breedte van 3.720 mm. om de stabiliteit te verhogen en het hefvermogen te maximaliseren. De MH3250 en MH3260 leveren indrukwekkende capaciteiten bij het werken met hun respectievelijke maximale reikwijdte van 16.010 mm. en 18.000 mm. waardoor de overslagkraan op de werf minder vaak van plaats hoeft te veranderen om de productiviteit te verhogen.

De lat voor prestaties hoger leggen

Drie verschillende vermogensmodi – Power, Smart en Eco – stemmen het benodigde vermogen nauwkeurig af op de taak, zodat de nieuwe MH3250 en MH3260 minder brandstof verbruiken dan hun voorgangers zonder dat dit ten koste gaat van de machineprestaties. De Smart-modus stemt automatisch het motor- en hydraulisch vermogen af op de werkomstandigheden om het brandstofverbruik te verminderen, terwijl de Power-modus maximaal vermogen levert om de productiviteit te optimaliseren. De nieuwe Cat brandstofzuinige motoren van de machines voldoen aan de strenge U.S. EPA Tier 4 Final en EU Stage V emissienormen en kunnen werken met B20 biodiesel.

Deze graafmachines in overslaguitvoering werken tot 2.600 meter boven zeeniveau zonder correctie en zijn standaard bestand tegen hoge omgevingstemperaturen van 52˚C en een koude-startcapaciteit van -32˚C. De nieuwe klepprioriteit plaatst de hydraulische druk en opbrengst automatisch waar ze nodig zijn om de efficiëntie van de materiaaloverslag te verhogen. Hun geavanceerde elektrohydraulische systeem levert de optimale balans van vermogen, efficiëntie en lastregeling. Automatische voorverwarming warmt de hydrauliekolie sneller op bij lage temperaturen en helpt de levensduur van de systeemcomponenten te verlengen.

Een reeks van uitrustingsstukken en bereikopties is beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen voor een grotere flexibiliteit. Om de veelzijdigheid van de MH3250 te vergroten, kan de machine af fabriek worden uitgerust met een generator van 25 kW voor werken met een magneet. Klanten kunnen kiezen uit een reeks Cat uitrustingsstukken in verschillende maten om aan de materiaaloverslag- en productiebehoeften van de locatie te voorzien.

Comfortabel werken

Met geluidsonderdrukking voor geluidsreductie in het interieur en rubberen cabinebevestigingen om feedback van trillingen te verminderen, verbetert de volledig nieuwe cabinegeneratie het bedieningsgemak, het comfort en de productiviteit. Alle bedieningselementen zijn comfortabel gepositioneerd vóór of binnen handbereik van de machinist om overbodige bewegingen te vermijden. De linker console kantelt omhoog voor gemakkelijk in- en uitstappen. De premium luchtgeveerde stoel is verwarmd en geventileerd, zodat de machinist gedurende de hele dienst in verschillende klimaten comfortabel kan werken.

Een grotere monitor van 254 mm. met hoge-resolutie aanraakscherm en een draaiknop zorgt voor eenvoudige navigatie van de intuïtieve bedieningselementen voor de machinist. Met de nieuwe machinist-ID kunnen verschillende machinisten hun specifieke instellingen voor joystick en vermogensvoorkeur opslaan, waarna de machine de instellingen automatisch oproept op basis van de ID. De hydraulisch gestuurde cabine, die het laden en lossen van highwall-trailers en het laden van shredders efficiënter maakt, stijgt tot een maximale hoogte van 6.020 mm.

Veiligheid in gedachten

Dunnere cabinestijlen, in combinatie met grote ramen van gehard glas en een vlakke motorkap, zorgen voor een uitstekend zicht rondom voor de machinist, waardoor de veiligheid toeneemt. Met videobeelden die worden getoond op de grote monitor met aanraakscherm verbeteren de standaard achteruitkijk- en zijcamera’s het zicht op de werkplek. Het cabineontwerp omvat dikke, slagvaste, gelamineerde veiligheidsruiten die voldoen aan de P5A-normen, terwijl de machinist wordt beschermd tegen vallende en rondvliegende brokstukken door de standaard (bescherming tegen vallende voorwerpen (Falling Object Guard System – FOGS)).

Een serviceplatform op het bovenste niveau met toegangstreden van antislip ponsplaat biedt eenvoudige, veilige en snelle toegang tot serviceonderdelen van de machine. Bij een onderbreking van het hydraulische systeem kan de cabine veilig worden neergelaten via een van de twee noodventielen voor het neerlaten van de cabine, die zich zowel in de cabine als buiten de machine bevinden. Terugslagkleppen op de giek en de stick voorkomen omgekeerde stroming van hydrauliekolie, om de stand van de voorste graafarm te handhaven mocht het hydraulische systeem onverwacht drukverlies ondervinden.

Nieuwe standaardtechnologieën op de MH3250 en MH3260 graafmachines in overslaguitvoering zorgen voor extra bescherming tijdens bedrijf. De nieuwe cabinebescherming helpt de machinist door contact tussen uitrustingsstuk en cabine te voorkomen. E-limiet stopt automatisch de machinebeweging aan de hand van de grenzen die de machinist in de monitor instelt voor het hele werkgebied. Doordat een pincode is vereist voor het starten van de motor, zorgt de nieuwe machinist-ID ervoor dat de machine niet door onbevoegden wordt bediend.

Vereenvoudigd onderhoud

Gesynchroniseerde onderhoudsintervallen en verlengde schema’s voor filtervervanging verminderen de onderhoudstijd en -kosten voor de nieuwe Cat MH3250 en MH3260 graafmachines in overslaguitvoering. Alle brandstoffilters bieden een gecoördineerd verversingsinterval van 1000 bedrijfsuren en de nieuwe luchtinlaatfilter met voorfiltereenheid gaan tot 1000 uur mee voor geringere onderhoudsvereisten. Een nieuw hydrauliekoliefilter verbetert de filtering en verlengt de verversingsintervallen tot 3000 bedrijfsuren. Dit is 50% langer dan bij eerdere filterontwerpen. Nieuwe anti-aftapventielen houden de hydrauliekolie schoon tijdens het vervangen van het filter, waardoor het systeem langer meegaat.

Machinisten kunnen gemakkelijk de levensduur van het filter en de onderhoudsintervallen van de graafmachine in de gaten houden via de hoge-resolutie monitor in de cabine. De uiterst efficiënte koelventilator, die geen interactie met de machinist vereist, is uitgerust met een automatische omkeerfunctie om de kernen schoon te houden en de beschikbaarheid van de machine te maximaliseren. Handig geplaatste Cat S∙O∙SSMpoorten zorgen voor snelle vloeistofbemonstering voor analyse, wat het onderhoud vereenvoudigt.

Nieuwe mogelijkheden voor onderhoud op afstand voor de MH3250 en MH3260 verhogen de efficiëntie van het onderhoud en kunnen trips naar het werkterrein besparen. Remote Flash werkt rond het productieschema om er gemakkelijk voor te zorgen dat de machine werkt met de meest recente versie van de ingebouwde software, zodat hij hoge prestaties levert met een minimum aan uitvaltijd. De Cat app helpt bij het handig beheren van de locatie van de vloot, de uren en onderhoudsschema’s en geeft waarschuwingen wanneer onderhoud nodig is.

Specificaties van de de Cat MH3250 en MH 3260 overslagmachines op rupsen:

Model MH3250 MH3260
Motor Cat® C9.3B Cat® C13
*Nettovermogen, kW (pk) 232 (311) 316 (424)
Bedrijfsgewicht, kg (lb) 48.850 (107,700) 60.420 (133,200)
Max. bereik, mm (ft in) 16.010 (52’6”) 18.000 (59’1”)
Max. laadhoogte, mm (ft in) 16.850 (55’3”) 17.820 (58’6”)

Informatie:

Importeur Nederland:

Pon Equipment B.V.
tel. +31 88 737 7500
http://www.pon-cat.com

Importeur België :

Bergerat Monnoyeur
tel. +32 (78) 157 767
http://www.bm-cat.com