Sennebogen presenteert 825 Electro Battery overslagmachine op Bauma 2022

Nieuwe Sennebogen 825 Electro Battery overslagmachine op accu’s heeft geen uitstoot en is ‘groen’!

Duurzaamheid in de circulaire economie betekent niet alleen het terugbrengen van waardevolle grondstoffen in de kringloop en het steeds opnieuw gebruiken ervan, maar ook het gebruik van duurzame en zuinige machines voor de recycling zelf. Tegen de achtergrond van het gezamenlijke doel van projectpartners Sennebogen en Cronimet om de CO2-uitstoot in het recyclingproces aanzienlijk te verminderen, heeft Sennebogen de batterij gevoede 30 ton wegende elektrische overslagmachine 825 Electro Battery ontwikkeld. Deze maakt volledig emissievrij werken mogelijk maakt en is ideaal voor werken in fabrieken en recyclingstations.

De Beierse fabrikant van overslagmachines uit Straubing Sennebogen en het metaalrecycling- en handelsbedrijf Cronimet, met hoofdkantoor in Karlsruhe, hebben sinds 2014 een sterk partnerschap. Toen het erop aankwam om de visie van een klimaatneutraal recyclingproces in de praktijk te brengen, besloten de twee bedrijvr Cronimet als partner op het gebied van schrootrecycling, werd een mobiele 30 ton elektrische overslagmachine met batterijtechnologie ontwikkeld, die een maximale CO2-besparing garandeert. Zowel bij batterijvoeding als bij bekabelde stroomvoorziening werkt de moderne batterij aangedreven overslagmachine zonder beperkingen in ruimte en tijd – essentieel om zich in de praktijk echt te bewijzen in de recyclingindustrie, die meestal in ploegendienst is georganiseerd.

Sennebogen 825 Electro Battery overslagmachine: praktische materiaalverwerker voor recycling met batterijtechnologie

Als marktleider op het gebied van elektrische machines staat Sennebogen bekend om het aanbieden van oplossingen die individueel zijn afgestemd op de behoeften van de klant. Het heeft een elektrische overslagmachine op batterijen ontwikkeld die volledig klimaatneutraal werkt en perfect is afgestemd op de eisen van veeleisende metaalrecycling. De key-account van Cronimet heeft niet alleen aanzienlijke praktische expertise ingebracht tijdens de productontwikkeling, die bijvoorbeeld werd geïmplementeerd in de vorm van intelligente add-ons met betrekking tot batterijtechnologie, maar ook actief bijgedragen tijdens de prototype fase van de machine.

Net als de batterijondersteunde variant van de 817 Electro Battery, die al op de markt is gebracht, maakt de 825 Electro Battery indruk met zijn intelligent dual power management, dat autonoom werken op batterijvoeding en bij aansluiting op het lichtnet mogelijk maakt. Afhankelijk van de stroombehoefte maakt het 378 kW lithium-ion-accupakket dat achterin is geïnstalleerd, werktijden tot acht uur mogelijk zonder opladen. Als de machine via het laadpunt op de onderwagen op het stroomnet is aangesloten, kunnen stationaire werkzaamheden worden uitgevoerd.

Een groot hoogtepunt is dat tijdens het opladen de overtollige stroom die wordt toegevoerd, tegelijkertijd de batterijen oplaadt. De machine kan ook worden aangesloten op conventionele stopcontacten dankzij de ingebouwde lader en het gebruikte 63A CEE-stekkersysteem. Extra investeringen in laadpalen zijn niet meer nodig. Het biedt ook meer comfort voor medewerkers, omdat het stiller is, minder trillingen heeft en volledig emissievrij is. De lagere servicekosten en dus ook de lagere bedrijfskosten van de elektrische machine zijn een ander pluspunt van de batterij gevoede overslagmachine.

Reeds in bedrijf: Sennebogen 825 Electro Battery als belangrijke stap voor Cronimet naar klimaatneutraliteit

Cronimet gebruikt de machine momenteel voor het voeden van de schrootpers, het voorbereiden van materiaal voor de pers en voor het sorteren van binnenkomende goederen. De batterij aangedreven overslagmachine werkt op 100 procent gecertificeerde groene stroom en bespaart tot 125 ton CO2-uitstoot per jaar in tweeploegendienst in vergelijking met de vorige oplossing – en met dezelfde bewegingsvrijheid. “Met dit innovatieproject zetten we een beslissende stap richting klimaatneutraliteit”, zegt Marijo Zeljko, Managing Director van CRONIMET Ferroleg GmbH.

Te zien op bauma 2022

De Sennebogen 825 Electro Battery zal aan het publiek worden gepresenteerd op bauma 2022 – te zien van 24 tot 31 oktober op de Sennebogen-stand op de FM.712 buitenruimte, Messe München. Sennebogen toont dan ook zijn allergrootste overslagmachine welke ooit op de Bauma gestaan heeft. Dat is de Sennebogen 885G met een eigen gewicht van maar liefst 300. Deze heeft een capaciteit van maar liefst 50 ton en heeft een overslagbereik tot 38 meter. Daarmee toont Sennebogen een ware groene overslaggigant en is ook een echte blikvanger welke zeker niet over het hoofd te zien is.

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland:

SMT Netherlands
tel. +31 (0) 527 636 500
http://smt.network

Importeur België:

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://smt.network