Rototilt besturingsysteem RC System is nu beschikbaar voor R4 en R8 draaikantelstukken

Rototilt zet de volgende stap en vergroot het aantal modellen in de nieuwe serie

In het najaar van 2022 lanceerde Rototilt het productconcept Rototilt Control met draaikantelstukken, joysticks, een nieuw bedieningssysteem en een app voor ondersteuning op afstand. Nu zetten ze de volgende stap door het aantal draaikantelstukken in de zogeheten RC-serie uit te breiden.

Rototilt heeft nu besloten dat de Rototilt draaikantelstukken R4 en R8 hun tegenhangers krijgen in de op de afgelopen Bauma gelanceerde RC-serie. Dit betekent dat het nieuwe Rototilt bedieningssysteem RC System samen met nieuwe RC joysticks kan worden gebruikt door machines tussen 10 en 43 ton. Het draaikantelstuk R4 is historisch gezien een van de populairste producten van Rototilt. Dit vertelt productmanager Sven-Roger Ekström, die hoge verwachtingen heeft van de start van de verkoop.

“We zijn in het middensegment begonnen en gaan het concept nu uitrollen naar zowel de kleinere als de grotere machines. We zijn blij dat we een grotere energie-efficiëntie en verbeterde rijervaring kunnen bieden aan een breed scala aan machines en gebruikers”, zegt Product Manager Sven-Roger Ekström.

De nieuwe serie draaikantelstukken met drukgecompenseerde hydraulica biedt een hogere energie-efficiëntie dan zijn voorgangers en zorgt voor meer gecontroleerde graafbewegingen.

“De gebruikers zullen merken dat het gemakkelijker wordt om het draaikantelstuk te gebruiken dankzij de optimale samenwerking en de mogelijkheid om de functies nauwkeurig te bedienen. Met de nieuwe hydraulica hebben we ook betere mogelijkheden om uitrustingsstukken onder het draaikantelstuk te gebruiken die hoge eisen stellen aan het hydraulisch debiet”, zegt Sven-Roger.

De start van de verkoop van de nieuwe RC4 en RC8 staat gepland voor februari 2023.

Informatie:

http://www.rototilt.com

Importeur:

Eurosteel B.V.
tel. +31 (0)77 387 60 60
http://www.eurosteel.nl